In Noorwegen is de autoriteit voor economische delicten begonnen aan een onderzoek naar TIDAL. Het onderzoekt of de muziek streamingsdienst van rapper Jay-Z fraude heeft gepleegd door luistercijfers kunstmatig te verhogen. Er worden momenteel vier voormalig TIDAL-werknemers ondervraagd,

Het zakenblad Dagens Naeringsliv publiceerde de resultaten van een onderzoek al vorig jaar mei, waarin het aantal streams van de albums van Kaye West (The Life of Pablo) en Beyoncé (Lemonade) in twijfel werden getrokken. In totaal zouden 320 miljoen ‘nepstreams’ zijn geregistreerd. TIDAL heeft steeds beweerd, dat beide albums in enkele dagen tijd honderden miljoenen keren waren beluisterd.

Deze getallen strookten niet met cijfers, die in handen was van het Noorse zakenblad. De gemanipuleerde cijfers zouden tot excessieve royalty-uitbetalingen hebben geleid voor Kanye West en Beyoncé, ten koste van andere artiesten. TIDAL ontkent de aantijgingen en kondigde vorig jaar mei al een intern onderzoek aan, waarvan de resultaten nog steeds niet bekend zijn of niet openbaar worden gemaakt.

 

 

 
Translate »
Share This