Vandaag viert Noel Duggan zijn 70e verjaardag. Hij maakte, samen met zijn tweelingbroer Pádraig, deel uit van de bekende Ierse band Clannad. Pádraig overleed in 2016. De twee broers waren in 1970 de oprichters van Clannad en hun nicht en neven Máire Brennan, Ciarán Brennan en Pól Brennan sloten zich bij hen aan. De groepsnaam is een samentrekking van het Ierse ‘Clann as Dobhair’, dat is: familie uit het dorp Gaoth Dobhair.

In de loop der tijd maakten diverse familieleden deel uit van Clannad, zoals Eithne Brennan, beter bekend als Enya. Zij was de zus van Máire en sloot zich aan bij de band in 1980, maar verliet Clannad drie jaar later (1982) om een solocarrière te beginnen. Niet zonder succes. Zij schreef klassiekers op haar naam als ‘Orinoco Flow’ en “Only Time’.

Clannad in 1983 door met “Theme From Harry`s Game”, dat ze schreven voor de gelijknamige film. Tien jaar later werd dit nummer nogmaals een Top 40 hit. Ook met “In A Lifetime” boeketen ze een dikke hit. Beide songs zijn dan ook onafgebroken terug te vinden in de Top 2000.

 

 

 
Translate »
Share This