• Twitter
  • Facebook

Credits: Philips

Hitzound geeft een alfabetisch overzicht van de meest succesvolle Nederpop acts. Met de meest populaire Nederlandse zangers, zangeressen, bands en rappers vanaf 1965 tot nu. We vervolgen het Nederpop hit ABC archief na Blaudzun met:

Bloem

In het Nederpop Hit ABC Dossier werpen we vandaag de spotlights op Bloem. De Gooise groep ontstond in 1980 en was een samenvoeging van de bands Teenager en Bloom. Frontman was Joost Timp. Hij was de zoon van Mies Bouwman en Leen Timp. De rest van de band bestond uit Cor Claessen (bas), Juus Piek (drums) en Tom Sijmons (gitaar). De bekende producer Will Hoebee raakte geïnteresseerd toen Joost zich ging richten op Nederlandse teksten. Hij werkte als producer mee met Bloem aan het eerste album ‘Vooral jong blijven’. Van dit debuut werd de singel ‘Even aan mijn moeder vrager’ uitgeroepen tot Steunplaat van Frits Spits. Het werd een hit, en er werden bijna 50.000 exemplaren verkocht.

Bloem wist in 1982 nog tweemaal te scoren in de Nederlandse Top 40 bij hun nieuwe platenmaatschappij CNR. Daar verscheen de tweede LP ‘Bloemstukken’, waarop de hits ‘Omdat’ en ‘Ik wil alleen bij jou zijn’ te vinden waren. Op die twee nummers is voormalig Luv’-zangeres José Hoebee te horen op de backing vocals. Ook ‘Ik wil alleen bij jou zijn’ werd Steunplaat in de Avondspits.  In 1983 besloot de band er na enkele flops mee te stoppen. CNR gaf meer aandacht aan Het Goede Doel, die veel succesvoller bleek. Gedesillusioneerd en met meningsverschillen stopte de band.

Joost Timp werkte daarna in de tv- en entertainment-industrie, onder meer bij de DJ Kat Show op Sky Channel (midden jaren 80) en als creative consultant bij Endemol.

Meest succesvol in de Nederlandse Top 40:

01EVEN AAN MIJN MOEDER VRAGEN198006 wk. – 14
02OMDAT198205 wk. – 17
03IK WIL ALLEEN BIJ JOU ZIJN198203 wk. – 32

De meest gestreamde song van Bloem is ‘EVEN AAN MIJN MOEDER VRAGEN’ met zo’n 14.800. 000 streams. Dat is zo’n 14.200.000 streams meer dan de nummer 2, te weten ‘OMDAT’.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This