Nederland loot gunstig voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Vandaag is bekend gemaakt dat Jeangu Macrooy, als 23e aantreedt tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Het gastland, Nederland dus, mocht vandaag als eerste land loten voor een plek in de finale. Dit nieuws kwam naar buiten tijdens de Head of Delegation-vergadering in Rotterdam.

Daarmee is Nederland één van de laatste landen in de finale die mag optreden. Een voordeel daarbij is, dat het nummer nog vers in het geheugen zit van de kijker. Songfestivalcommentator Cornald Maas is dan ook in zijn nopjes: “Formidabel, juist ook bij Grow”. De finale telt 26 landen, waaronder de Big 5: Engeland, Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje.

Ook werd vandaag bekend dat Afrojack tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival zal gaan optreden. De DJ doet dit samen met een orkest, bestaande uit 65 jonge muzikanten die zijn geselecteerd door Codarts Rotterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Afrojack en het orkest geven het optreden nadat alle deelnemende artiesten hun bijdrage hebben gezongen en voordat de uitslag wordt bekendgemaakt.

 

 

 
Translate »
Share This