Op 13 november 1971 werd ‘How do you do’ van Mouth & MacNeal uitgeroepen tot Treiterschijf op Radio Noordzee Internationaal. Het was na “Hey You Love’ de tweede single, die het duo uitbracht. In Nederland bereikte “How Do You Do’ op 18 december 1971 de eerste plaats van zowel de Radio Noordzee Internationaal Top 50 als de Veronica Top Veertig. In Amerika kwam de single tot een verdienstelijke 4e plaats en worden er daar alleen al meer dan een miljoen singles van verkocht. Het duo sleepte er een Amerikaanse gouden plaat mee binnen! In Nederland vlogen er meer dan 200.000 singletjes over de toonbank van de platenhandelaar.

Tot grote verbazing van de pas 21-jarige Maggie MacNeal, die aanvankelijk niet veel in het nummer zag. De voormalige verpleegster vond het nummer niet zo bijzonder en dacht dat het nummer geschikt was als B-kant voor ‘Land of Milk And Honey’. Dat pakte dus wel even anders uit!  ‘How Do You Do’ werd geschreven door Harry Van Hoof en Hans Van Hemert. Beide mannen en Mouth & MacNeal werden in 1972 voor het internationale succes onderscheiden met de eerste Conamus Exportprijs.

Van ‘How do you do’ verschenen verschillende covers, zoals van Gentry, Die Windows, James Last en Gil Ventura (allemaal in 1972, waaronder een nummer 1 hit in Duitsland van Die Windows). Farce Majeure maakte destijds een parodie over het afleren van ongezonde eetgewoonten. Verder verscheen er nog een nakomer van The Wanna-Bees in 1995.

 
Translate »
Share This