• Twitter
  • Facebook

Credits: CHR!S, Wikipedia

Op 11 mei, maar dan in 1985, komt Modern Talking binnen in de Nederlandse Top Veertig met ‘You can win if you want’. Het nummer werd geschreven door de blonde helft van het Duitse duo: Dieter Bohlen. Het liedje stond op hun debuut LP ‘The 1st album’. Het was de tweede hit voor Modern Talking, na ‘You’re my heart, you’re my soul’, ook uit 1985.  In 1985 leerden Dieter Bohlen en  Thomas Anders elkaar kennen.

Aanvankelijk schreef Dieter een paar Duitse nummers voor Thomas, die bescheiden hits werden. Tijdens een vakantie op Mallorca kwam Dieter op het plan om een geheel nieuw lied te maken met de titel “My Love Is Gone”. Hij raakte geïnspireerd door de Italodisco-muziek. En de inspiratie voor zijn nieuwe lied haalde hij uit het nummer “Precious Little Diamond” van de Nederlandse act Fox the Fox.

In dat nummer werd er in het refrein met hoge mannenstemmen gezongen, en dat is ook wat hij nodig had in zijn nieuwe song. Uiteindelijk heeft hij de teksten van zijn lied aangepast en het werd iets inhoudelijker. Daarbij werd de titel van zijn nieuwe song veranderd in ‘You’re My Heart, You’re My Soul’. Een internationale hit was het gevolg. Het werd de start van een succesvolle carrière.  ‘You Can Win If You Want’  werd de tweede single en uitgeroepen tot Alarmschijf.  Met succes, want de single bereikt de 6e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This