Vandaag viert Mika zijn 38e verjaardag. Gefeliciteerd! Jammer genoeg horen we niet zo heel veel meer van de Libanees-Britse zanger. Dat was een paar jaar terug wel anders. Mika verhuisde als jong kind van Libanon naar Parijs en toen hij 9 was, vertrok Mika met zijn familie naar Londen.  Hij ging naar de Royal College of Music, maar maakte deze niet af omdat hij al druk bezig was met zijn debuutalbum. Daarmee brak hij dan ook wereldwijd door.

De plaat “Life In Cartoon Motion” zou langer dan een jaar genoteerd blijven staan in de Nederlandse album lijst (63 weken) en bereikte de 1e plaats. Tegelijkertijd met de release van de LP verscheen de eerste single ‘Grace Kelly’. De eerste top tien hit in een reeks!  Hij liet zijn familie broederlijk delen in het succes. Zo waren zijn zussen Yasmine en Paloma samen met zijn moeder, Joannie Penniman, Mika’s stylistes. Ook heeft Yasmine, onder de naam “DaWack”, Mika geholpen met het tekenen van de album- en singlecovers. Daarnaast deden zijn broer en zussen achtergrondstemmen op het album. Paloma deed dit voor “Big Girls, You Are Beautiful”, Zuleika voor “Lollipop”. Met “Relax, Take It Easy” scoorde Mika, wiens stem wel vergeleken werd met die van Freddie Mercury van Queen, zijn enige nummer 1 hit in de Nederlandse Top Veertig.

Het tweede album ‘The boy who knew too much’ (2009) behaalde ook een top tien notering in de album lijst, maar bevatte slechts twee hits: ‘We are golden’ en ‘Rain’. Terwijl zijn albums ‘The origin of love’ (2012) en ‘No place in heaven’ (2015) moeiteloos de top tien bereikten in de album lijst, bleef hitsucces met singles uit. Enkel ‘Celebrate’ met Pharrell Williams werd een bescheiden hit. In 2019 kwam zijn laatste plaat ‘My name is Michael Holbrook’ uit. Laat dat nou ook zijn echte naam zijn!

 
Translate »
Share This