• Twitter
  • Facebook
Foto: Algemeen Nederlands Fotopersbureau (ANEFO), Wikipedia

Op 18 september, maar dan in 1971, komt Middle Of The Road binnen in de Veronica Top Veertig met ‘Soley Soley’. Het nummer was geschreven door Fernando Arbex. Deze Spanjaard had regionaal al succes geboekt met het schrijven van songs voor o.a. Nino Bravo en Miguel Rios. ‘Soley, soley’ was zijn eerste internationale succes.

Met hun ongecompliceerde middle-of-the-roadmuziek verovert de Schotse band al snel de wereld. Niet de serieuze muziekpers overigens, die hun sound neersabelde als ‘bubblegum’, maar het platen kopend publiek had lak aan hun mening en bestormde de platenwinkels. Middle of The Road begon eind jaren zestig als Los Caracas en maakte voornamelijk Zuid-Amerikaanse muziek. Op dat moment waren de bandleden allemaal nog amateurs, maar dat veranderde in 1970. De groep, die kapster Sally Carr aantrok als zangeres, brak als eerste door in Italië. Producer Giacomo Tosti hielp hen aan een platencontract bij RCA. De eerste single werd ‘Chirpy, Chirpy, Cheep, Cheep’, een cover van de Britse Sally Stott.

In Italië werd het nummer van Middel Of The Road een vette hit en een half jaar later volgde Nederland ook. ‘Soley, soley’ was de derde single van Middle Of The Road en werd hun eerste nummer 1 hit. Vier weken voerde het nummer de Veronica Top Veertig aan.

 
Translate »
Share This