Elke dag staan we bij Hitzound  stil bij de Treiterschijf. Het was de plaat die wekelijks veel geplugd werd op Radio Noordzee Internationaal en was van 1971 tot 1974 de tegenhanger van de Veronica Alarmschijf. Op 28 juli 1973 werd ‘Kailakee kailako’ van Middle of the Road uitgeroepen tot Treiterschijf op Radio Noordzee Internationaal. Het was een hit in de nadagen van populariteit van de groep. En dan te bedenken dat de band uit Glasgow in 1971 internationaal doorbrak met ‘Chirpy Chirpy Cheep Cheep’. Met dat nummer bereikten ze in Nederland een 2e plaats.

Middle Of The Road ontstond halverwege de jaren zestig onder de naam Part Four. Later noemden ze zich Los Caracas. Pas in 1970 werd de naam van de band Middle of the Road. Voordat de groep werd opgericht, verdienen de leden hun brood als kapster (Sally), cameraman (Ken), vertegenwoordiger (Eric) en opzichter (Ian). Om aan geld te komen, trad Middle of the Road op in diverse lokale clubs in Italië en werd dan bij toeval ontdekt door een Italiaanse A&R-manager.

Hij biedt de groep een platencontract aan en Middle of the Road mag een duet opnemen met Sophia Loren voor haar film “La Moglie Del Prete”. In 1971 deed de band mee aan het San Remo festival in Italië. Door dit optreden kreeg de formatie een platencontract bij RCA. En dan gaat het snel.

Nog in datzelfde jaar 1971 hebben ze niet alleen een nummer 2 hit met ‘Chirpy chirpy cheep cheep’, maar bereikt de derde single ‘Soley, soley’ de eerste plaats in Nederland en ver daarbuiten. Ook ‘Sacramento’ en ‘The Talk Of All The USA’(1972) zijn hier nummer 1 hits. Dan komt de klad er in; onverwachts snel. “Bottoms up’ en ‘Yellow boomerang’ zijn de laatste top 10 hits. ‘Kailakee kailako’ is hun laatste hit in Nederland en bereikt de 18e plaats in de Radio Noordzee Top 50. Een overstap van RCA naar het Duitse label Ariola Eurodisc helpt niet.  De opvolger zal ‘Samba d`amour’ floppen.  

 
Translate »
Share This