Michelle Phillips viert vandaag haar 75e verjaardag. De zangeres maakte in de sixties deel uit van The Mama`s & Papa`s. Ze trouwde in 1962 met John Phillips, en richtte met hem in 1965 de groep op, waar ook Cass Elliot en Denny Doherty deel van uit maakten. Samen met The Beach Boys en The Byrds behoorden The Mama`s & Papa`s tot de weinige Amerikaanse bands die succes hadden tijdens de Britse invasie.

Michelle scoorde met The Mamas and The Papas legendarische hits als ‘California Dreamin” en ‘Monday Monday’. Zij werd echter uit de groep gegooid, toen bleek, dat ze regelmatig vreemd ging. O.a. met Denny Doherty en met een bandlid van The Byrds. De fans pikten het niet, dat Michelle uit de groep werd gegooid en dus mocht ze terugkomen. Ze ging zelfs weer samenwonen met John, maar het ging opnieuw mis. Na de scheiding viel de groep uit elkaar.

Phillips was na het uiteenvallen van de groep achtergrondzangeres bij grote namen als George Harrison, Frank Sinatra, Leonard Cohen en Carole King. Michelle trouwde snel na haar scheiding met acteur Dennis Hopper, maar na 8 dagen (!) liep ook dit huwelijk spaak. Daarna trouwde Michelle nog enkele malen. Ze heeft een aantal kinderen, waarvan Chynna Phillips (Wilson Phillips) de bekendste is. In 1998 traden The Mamas and the Papas toe tot de Rock and Roll Hall of Fame.

 

 

 
Translate »
Share This