Michael Nesmith, zanger en gitarist van The Monkeees, is vandaag overleden. Dat laat zijn familie weten in een verklaring aan het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone. “Met oneindige liefde moeten wij vertellen dat Michael Nesmith deze ochtend in vrede is overleden in zijn huis, omringd door familie”, laat de familie van Nesmith in een verklaring weten. “We vragen jullie om onze privacy te respecteren en we danken jullie voor alle liefde die jullie hem en ons hebben gegeven.” Een maand geleden nog trad Michael op in The Greek Theatre in Los Angeles. Hij deed dit samen met Micky Dolenz, het nu enige overgebleven lid van de band.

Michael was binnen de groep de man met het groene wollen mutsje.  The Monkees maakten furore met een eigen televisieshow. De reeks verscheen op 12 september 1966 voor het eerst op de Amerikaanse televisie en werd gedurende twee seizoenen uitgezonden. De show, grotendeels gemodelleerd naar de Beatles-film A Hard Day’s Night (1964), toont de belevenissen en muziek van een min of meer fictieve popgroep. De serie werd in Nederland uitgezonden door de AVRO.

De vier jonge mannen, die The Monkees vormden, waren de in Engeland geboren Davy Jones, en de Amerikanen Micky Dolenz, Michael Nesmith en Peter Tork. Ze werden geselecteerd naar aanleiding van een advertentie waarin werd gevraagd om acteurs voor de rol van vier gekke jongens (“four insane boys”). The Monkees scoorden vele hits, zoals ‘Last train to Clarcsville’, ‘Alittle bit me, a little bit you’, ‘Daydream believer’ en hun enige nummer 1 hit in Nederland: ‘I’m a believer’, geschreven door Neil Diamond.

The Monkees ging meerdere keren uit elkaar en kwamen ook meerdere malen weer terug bij elkaar. Solo had Michael Nesmith succes in Nederland met de single ‘Silver moon’. Met dit nummer behaalde hij de 7e plaats in de Veronica Top Veertig in 1970.

Michael overleed vandaag aan een hartstilstand. Hij werd 78 jaar.

 
Translate »
Share This