• Twitter
  • Facebook

Credits: Raph_PH, Glastonbury 2024

Het is heerlijk meedeinen op de nieuwe singel ‘Floating Parade’ van Michael Kiwanuka!  Moeten concurreren met het Nederlands Elftal leek vooraf bijna onbegonnen werk, maar niets bleek minder waar. Terwijl Oranje zichzelf naar de halve finale van het EK schoot, stond Michael Kiwanuka op de mainstage van Down The Rabbit Hole voor een vol veld te spelen, waarop een muisstil publiek aandachtig stond te luisteren.

Bijna ongemerkt speelde hij daar ook zijn nieuwe singel ‘Floating Parade’, die afgelopen woensdag uitkwam. Een song met een stevige baslijn, opzwepende strijkers en Kiwanuka’s kenmerkende stem.  Het nummer gaat over je zintuigen gebruiken om te ontsnappen in onderdrukkende omstandigheden, zowel geestelijk als lichamelijk. De ‘Floating Parade’ is een metaforische beweging waarbij je jezelf uit een ongemakkelijke situatie haalt en elders troost zoekt.

De Britse songwriter werkte voor ‘Floating Parade’ samen met Danger Mouse en Inflo, met wie hij ook de krachten bundelde voor zijn laatste twee albums. Het is de eerste nieuwe muziek sinds zijn standalone singel ‘Beautiful Life’ (2021) voor de Netflix documentaire ‘Convergence: Courage in a Crisis’. Zijn laatste album, ‘KIWANUKA’ (2019) won de Mercury Prize en werd genomineerd voor een Grammy in de categorie Best Rock Album.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This