Credits: Zoran Veselinovic
Terug naar 25 juni, maar dan in 2009! Dit zou het jaar moeten worden van de comeback van Michael Jackson. De King of Pop kondigde in het voorjaar van 2009 tien concerten aan in Londen. Die waren razendsnel uitverkocht, zodat er nog eens 40 concerten werden aangekondigd. Ook voor deze shows waren al snel geen kaarten meer te krijgen. Zijn fans wilden Michael weer zien optreden. De concerten waren gepland van 13 juli 2009 tot 6 maart 2010. De druk was dus hoog voor de King of Pop.
Maar toen werd het 25 juni. Op deze dag werd Michael Jackson door zijn arts Conrad Murray voor dood aangetroffen op zijn bed in een hotelkamer in Los Angeles. Murray probeerde hem nog te reanimeren, maar zonder resultaat. Later, na een aantal knullige ‘acties’ van zijn arts, probeerde een team van dokters in het ziekenhuis ruim een uur de hartslag weer op gang te brengen. Het mocht niet meer baten: Michael was echt dood. Zijn overlijden werd wereldnieuws. Het was zijn broer Jermaine Jackson die het nieuws bekend maakte dat Michael op 50 jarige leeftijd was overleden aan een hartaanval.
Veel fans reageerden heftig op zijn dood, en in Nederland trokken ze massaal naar de Dam in Amsterdam. Er ontstond een gigantische vraag naar zijn platen. Er was langere tijd nodig om te onderzoeken waaraan de King of Pop overleed. Op 24 augustus 2009 werd door Lakshmanan Sathyavagiswaran, de arts die de autopsie uitvoerde op het lichaam van Jackson, officieel vastgesteld dat de hartstilstand die Jackson fataal werd te wijten was aan een overdosis propofol. Jacksons privéarts, Conrad Murray, werd veroordeeld voor doodslag, daar hij deze overdosis zou hebben toegediend. Op 29 november 2011 bepaalde rechter Pastor dat Murray de maximale straf voor dit delict, namelijk vier jaar gevangenisstraf, zou krijgen.
Op 3 september 2009 (ruim twee maanden na zijn dood) werd Michael Jackson begraven.
Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.