• Twitter
  • Facebook

Credits: Zusje de Boer

Het is mogelijk: een klein en intiem duet opnemen zonder elkaar ooit persoonlijk te hebben ontmoet! Vandaag brengt Meis een van de zachtste en liefste break-up songs ooit uit, in samenwerking met een duetpartner die met deze single zijn Nederlandstalige debuut maakt: Koen van de Wardt: ‘Los’.

“Soms moet je de stoute schoenen aantrekken,” aldus Aysha de Groot, ook bekend als Meis. Ze is al jarenlang fan van de Nederlandse band Klangstof en heeft hun producties zelfs als referentie voor haar eigen nummers gebruikt. “Nederland heeft, vooral in de Indie scene, een kleine muziekwereld, dus we volgden elkaar al een tijdje op Instagram. We hadden elkaar echter nog nooit persoonlijk ontmoet. Los voelde voor mij echt als een duet en ik zocht een warme, luchtige mannenstem die mooi zou samensmelten met de mijne. Koen was perfect hiervoor, maar ik had geen idee of hij in het Nederlands wilde zingen of überhaupt openstond voor zoiets.”

Toch stuurde De Groot een bericht met een link naar het nummer en kreeg ze binnen het uur een reactie: “Wow, heel tof, ik wil wel een poging wagen!” Een week later ontving ze in dezelfde privéberichten een link naar vocals die Koen thuis had opgenomen, en twee weken later was de mix en master klaar. Dit alles zonder elkaar ooit persoonlijk te hebben ontmoet of gesproken.

 
Translate »
Share This