De Mega Top 50 van 3FM komt met een Europees primeur! Het is de eerste hitlijst in Europa, die alle YouTube-streamingdata verwerkt in de samenstelling van zijn hitlijst. Tot dusver werd de lijst samengesteld op basis van airplay, download- en streamingdata van Spotify & Deezer. De integratie van YouTube-data maakt de Mega Top 50 actueler dan ooit. De Mega Top 50 wordt wekelijks gepresenteerd op zaterdag door 3FM dj Barend van Deelen.

Barend is wát trots op de primeur: “Het is een jongensdroom om de tofste hitlijst van Nederland te mogen presenteren voor de AVROTROS. De impact die Youtube heeft op de populariteit van tracks hoor je als 3FM-luisteraar nu overduidelijk terug in de Mega Top 50. De chart is hiermee nu nóg toffer, actueler en beter geworden.”

De kersverse zendermanager van 3FM, Basyl de Groot meldt: “Veel jongeren gebruiken Youtube om muziek te luisteren en clips te bekijken. Het meenemen van de Youtube-streamingdata in de samenstelling van de Mega Top 50 is dan ook essentieel. Op deze manier herkennen jongeren zich beter in de tracks uit dé hitlijst van 3FM met de meest populaire tracks van Nederland. Met het volledig verwerken van alle Youtube-views zorgt NPO 3FM elke zaterdag voor het meest complete overzicht en loopt het als publieke radiozender voorop in Europa.

Ook You-Tube is blij met de samenwerking met de samenwerking met de Mega Top 50 van 3FM: “We zijn blij dat Nederland het eerste land binnen Europa is waar officiële streamingdata van YouTube gebruikt worden bij de samenstelling van charts. YouTube-views spelen een belangrijke rol in de populariteit van muziek en artiesten, en dit weerklinkt nu ook in de samenstelling van de Mega Top 50 op NPO 3FM.” (Candice Morrissey)

 

 
Translate »
Share This