• Twitter
  • Facebook

Credits: Hans van Dijk, Anefo

Op 4 juli 1981 komt ‘Rio’ van Maywood binnen in de Nederlandse Top Veertig. Het nummer werd geschreven door Alie (Aaltje) de Vries, de eigenlijke naam van Alice May. ‘Rio’ was afkomstig van hun album ‘Different worlds’. Pim Koopman werd aangetrokken als producer voor de singel, net als eerder bij bijvoorbeeld ‘Late at night’. De zusjes uit het Friese Uitwellingerga begonnen al jong met zingen in The Lady Pop’s. In 1974 vormen ze de Karina’s en twee Aar later maken ze deel uit van de countrygroep Colt 45. Tussen de bedrijven door maken ze ook solo uitstapjes als Alice May en Caren Wood.  

In 1979 besluiten de zussen Maywood op te richten. Een goede zet, want al met de eerste singel ‘You treated me wrong’ scoren ze veel airplay op de radio en is de eerste hit in de Nederlandse Top Veertig een feit. De liedjes vloeien uit de pen van Alice en dat kan ze als geen ander, want ook de opvolger ‘Mother how are you today’ werd een grote hit. Met het binnenhalen van Pim Koopman, ex-drummer van Kayak, hebben ze een begenadigd producer gevonden. Hij zou meden door de successen van Maywood, onder meer ook gaan samenwerken met Diesel, Sandy Coast, Alides Hidding, Patricia Paay, Time Bandits, Valensia en Marco Borsato.

‘Rio’ viel goed in de smaak en werd uitgeroepen tot Alarmschijf, net als eerder “Late at night’ en ‘Distant love’. ‘Rio’ behaalde de 3e plaats in de Nederlandse Top Veertig. Door Stichting Conamus werd Maywood in 1981 onderscheiden met de Zilveren Harp. Ook wonnen ze dat jaar de Conamus Export Prijs.

 
Translate »
Share This