Vandaag viert Matt Johnson zijn 58e verjaardag. Matt iss de frontman van The The. Deze Engelse new wave- en alternatieve-rockband werd opgericht in 1979. De bezetting varieerde gedurende de jaren. De enige constante in de groep is de voorman en oprichter van de groep Matt Johnson.

Na een onuitgebracht album kwam in 1981 het eerste album van de groep uit, toen nog onder de naam van Matt Johnson. In 1993 zou dit album, ‘Burning Blue Soul’, opnieuw worden uitgebracht, maar nu wel onder de naam The The. In 1983 brak The The wereldwijd door met hun tweede album, ‘Soul Mining’. De groep verkocht sindsdien miljoenen albums, en maakte nog 10 albums.

Het meest recente wapenfeit is de single ‘We Can’t Stop What’s Coming’ die verscheen als beperkte oplage in het kader van de Britse Record Store Day op 22 april 2017. De bekendste hit van de groep is het verrukkelijke ‘Uncertain Smile’ uit 1983, afkomstig van ‘Soul Mining’. Het nummer wordt vooral geroemd vanwege de pianosolo van Jools Holland en scoort elk jaar in de Top 2000.

 

 

 
Translate »
Share This