Maruv trekt zich terug van het Eurovisie Songfestival. De zangeres, die namens Oekraïne zou deelnemen met ‘Siren Song’ weigert het contract te ondertekenen die de omroep van Oekraïne haar heeft voorgelegd. Maruv laat in een verklaring weten, dat ze geen speelbal wil zijn van de politiek. Dit betekent, dat ze uiteindelijk haar land niet zal vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv.

‘Het afzeggen van de concerten in Rusland was op zich niet het grootste probleem, maar er waren andere voorwaarden waardoor ik me een slaaf zou voelen. Ik hou van mijn land, maar ik kan niet deelnemen volgens zulke inhumane voorwaarden zowel moreel als fysiek. Ik ben muzikant, geen pion in een politieke arena.”

De Oekraïense omroep uit: “Dit jaar bleek dat veel artiesten in het land van de agressor (Rusland) op hebben getreden of dat nog gaan doen. Het is onze taak als publieke omroep om een kandidaat te vinden die niet voor tweespalt zorgt. Niet alle goede Oekraïense artiesten zijn ook goede culturele ambassadeurs.” Morgen zal de Oekraïense omroep gesprekken voeren met een andere kandidaat. Verder zegt omroep UA:PBC , dat de situatie rondom de nationale selectie dit jaar, tekenen vertoont van politisering. Iets waar de omroep een gevaar in ziet. De EBU (European Broadcasting Union), heeft in een verklaring laten weten dat ieder land individueel verantwoordelijk blijft voor zijn/ haar ingezonden act.

 

 

 
Translate »
Share This