Vandaag viert Mark Owen zijn 47e verjaardag. Van harte! Owen werd een jeugdidool doordat hij lid was van de boyband Take That. De groep was succesvol in de jaren negentig maar gingen in 1996 uit elkaar. Sinds hun comeback in 2005 is ook Owen weer onderdeel van de groep.

Take That werd in 1990 opgericht en bestond uit Gary Barlow, Jason Orange, Howard Donald, Robbie Williams en hijzelf. Owen nam hoofdvocalen van het nummer “Babe” op zich dat een regelrechte hit werd in Engeland doordat het de nummer 1 positie behaalde. Ook in Nederland was het hun eerste echte hit door vijftien weken in de top 40 te blijven met de 4e positie als hoogste notering. Voor de rest zong Owen nog als leadzanger het nummer “The Day After Tomorrow” in, afkomstig van het album “Nobody Else”. In 1995 verliet Robbie Williams de groep waarna in 1996 het doek viel voor de groep.

Daarna probeerde Mark Owen een solo carrière op te bouwen, maar was daarmee weinig succesvol. Met het nummer “Child” behaalde hij een magere Top 40 notering. Dit jaar bestaat Take That maar liefst dertig jaar en dat vieren Gary Barlow, Howard Donald en Mark Owen o.a. met een concert in Nederland. Take That komt op 17 juni naar AFAS Live.

 

 

 
Translate »
Share This