Vandaag viert Marga Scheide haar 66e verjaardag. Scheide was voor haar zangcarrière bij Luv’ werkzaam als fotomodel en haar afbeelding verscheen op de hoes van diverse compilatie-LP’s van Nederlandstalige hits. Zij deed mee aan verschillende fotomodellenwedstrijden, waaronder voor Miss Holland en Miss Europe.

In 1976 werd Marga uit 30 andere meisjes verkozen om mee te doen aan Luv’. Ze werd toen gescout door de producers Hans van Hemert en Piet Souer. Beide producers kregen het idee voor een Nederlandse meidengroep, nadat ze het grote succes zagen voor Silver Convention. Nog voor de groep gevormd was, had hij met collage Souer het nummer ‘My Man’ geschreven.

Dat liedje was feitelijk bedoeld voor ene José Andreoli, die enkele jaartjes daarvoor al muziek had opgenomen met Piet.
Naast José en Marga werd Patty Brard aangetrokken als de derde zangeres en zo werd Luv’ geboren. ‘My Man’ werd een behoorlijke hit, maar de opvolger ‘Dream Dream’ flopte. Zou de droom van een succesvolle meidengroep dan toch uiteenspatten?

Zeker niet: toen Hans van Hemert in de loop van 1977 de opdracht kreeg om een herkenningstune te schrijven voor de VPRO serie Waldolala met Dolf Brouwers in de hoofdrol, wist hij precies wie hij zou vragen voor het nummer. ‘U.O.Me’ (Waldolala) werd de grote hit waar Luv’ van droomde. Het was het begin van vele successen, waaronder de twee nummer 1 hits ‘You`re The Greatest Lover’ en ‘Trojan Horse’.

 

 

 
Translate »
Share This