Vandaag viert Marga Bult haar 65e verjaardag. Gefeliciteerd! Als kind deed ze mee aan het programma Stuif Es In van de AVRO. Amper veertien was ze, toen haar eerste plaatje uitgebracht werd: ‘Twee witte duiven’.  Daarna volgden nog twee platen, waaronder één Duitstalige. Naast haar werk als zangeres bleef ze studeren en behaalde zo haar verpleegstersdiploma. Als verpleegkundige bleef ze haar werk als zangeres bij diverse orkesten in Nederland en Duitsland combineren.  Zo vormde ze met Marianne Wolsink (voormalige zangeres van Teach-In) in 1979 het duo Tulip.

Als de meidengroep Babe in 1981 in zak en as zit ( leadzangeres Gemma van Eyck) vertrekt, wordt Marga uit 250 zangeressen uitgekozen door Peter Koelewijn als de nieuwe leadzangeres. Peter had het trio in 1979 samengesteld, naar voorbeeld van LUV’. Hij produceerde ook alle platen op één na: ‘Tick-a-thumps my heart’. Deze werd door Hans van Hemert geproduceerd. Babe scoorde 16 hits, maar geen van de nummers haalde de top tien van de Nederlandse Top Veertig. Naast (Never listen to a) ‘Bazouki player’, ‘The kiss’ (beide met Gemma), ‘Together in love again’ en ‘Dolly the Doll’ (beide met Marga) redelijk dicht in de buurt van die felbegeerde top tien.  Ze toerden internationaal veel naar onder andere Indonesië, Maleisië, Libanon, door voormalige Oostbloklanden en andere delen van Europa. De groep ging in juni 1986 uit elkaar.

Bij de pakken neerzitten was er voor Marga niet bij: in 1987 vertegenwoordigde ze als solo zangeres het Eurovisie Songfestival. Dat deed ze onder het pseudoniem Marcha met het nummer ‘Rechtop in de wind’.  Bult deed het buitengewoon goed en werd vijfde in Brussel. Ze kreeg van de internationale pers de “populariteitsprijs”.

Na het Songfestival begon Bult tevens haar presentatiecarrière. Ze werkte samen met o.a. de VARA en werd ze vast panellid bij “Zo Vader, Zo Zoon” van de NCRV. Later presenteerde ze ook voor o.a. TV Oost, de TROS en Veronica.  In 2000 vormde ze samen met Sandra Reemer en Maggie MacNeal het trio de Dutch-Diva’s. De Diva’s scoorden een hitje met ‘From New York to L.A.’, een cover van Patsy Galant.  Het trio ontving in 2003 de “Gouden Driehoek” voor hun positieve jarenlange bijdrage binnen de gay scene . In 2005 besloot Marga Bult het Nederlandse theater in te gaan met het musicalstuk “Diva’s in nood” samen met haar Diva-collega Sjoukje Smit. Justine Pelmelay verving Sandra Reemer binnen de Dutch-Diva’s maar haar bijdrage was kort maar krachtig. De Dutch-Diva’s besloten daarop door te gaan als duo.

Marga was als actrice in een aantal gastrollen te zien in de populaire TV Oost-soapserie Van Jonge Leu En Oale Groond. In juli 2007 gaan de Dutch Diva’s voor stichting De Zonnebloem opnieuw de theaters in met een musical.  In 2010 viert Marga Bult haar 40-jarige muzikantencarrière.  Ook gaat ze samen met Jan Rietman en Jan Tuijp (ex-BZN) aan de slag als de gelegenheidsband Rock & R’All Stars. Gitarist Dany Lademacher (Herman Brood), drummer Ton op ’t Hof, saxofonist Jan Kooper en gitarist Albert Deinum maken ook deel uit van de band. Bult kreeg in 2015 een koninklijke onderscheiding voor haar actitiviteiten voor verschillende goede doelen en haar lange carrière als artiest. Bult combineerde haar kunde als verpleegkundige en muzikant geregeld met de inzet voor goede doelen. Ze was jaren Ambassadrice voor de stichting “Kans voor een kind”, Stichting Gichon (Tsjernobylkinderen) en voor de Zonnebloem regio Twente.

 
Translate »
Share This