• Twitter
  • Facebook

Credits: Mertcury

Terug naar 29 juni, maar dan in 1968! Op deze dag kwam ‘My name is Jack’ van Manfred Mann binnen in de Veronica Top 40. Het nummer werd geschreven door de Amerikaanse producer John Simon. Deze singel van de populaire Britse band stond ook op de soundtrack van de film ‘You are what you eat’, die probeerde de essentie van het flowerpower hippietijdperk van de jaren zestig vast te leggen. Het nummer vertelt het verhaal van een bewoner van het “Greta Garbo Home for Wayward Boys and Girls”. Dit bleek de bijnaam van een echt hostel, het Kirkland Hotel, in San Francisco, waar de flower power hoogtij vierde. Een deel van de clip is daar ook opgenomen.

Manfred Mann brak in 1964 door met “Do Wah Diddy Diddy”.  In 1967 scoorde de band met “Ha Ha Said The Clown” hun enige nummer 1 hit. De opvolger ‘Mighty Quinn’ bleef net steken op de 2e plek van de Veronica Top 40.  Maar niet in Engeland, daar bereikte het nummer op 14 februari 1968 de eerste plaats. ‘My name is Jack’ volgde op ‘Up the junction’, dat de 30e plaats bereikte in de Veronica Top 40. ‘My name is Jack’ belandde tien plaatsen hoger.

In 1969 ging de band uit elkaar. Na een mislukte periode als Manfred Mann Chapter Three, richtte Mann in 1971 de Manfred Mann’s Earth Band op. Hun grote hits waren ‘Blinded by the Light’ en ‘Davy’s On The Road Again’. De band bestaat nog steeds: ze toeren de rest voor het jaar voornamelijk in Duitsland.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This