• Twitter
  • Facebook

Credits: RCA Victor

Vandaag voegen we aan de Kluis van de Flops het nummer ‘Dream a little dream’ toe van Mama Cass. Ze maakte deze singel in 1968, maar het nummer is nog ouder. De Amerikaanse Fabian Andre, Wilbur Schwandt en Gus Kahn componeerden de muziek en tekst al in 1931. De eerste opname was van Ozzie Nelson. Hij was de vader van zanger Ricky Nelson, bekend van hits als ‘Hello Mary Lou’ en ‘Garden party’. Mama Cass nam het nummer op voor het album ‘The Papas & The Mamas’.  (keuke woordspeling van de groepsnaam).

The Mama’s & The Papa’s zongen het nummer ‘Dream a little dream’ al vaker voor de lol. De vader van Michelle Philips was bevriend met Fabian Andre, één van de schrijvers van het nummer. De groep nam het nummer op met Mama Cass in de vocale hoofdrol. Over de opname van het nummer herinnerde zij zich: “I tried to sing it like it was 1943 and somebody had just come in and said, ‘Here’s a new song.’ I tried to sing it as if it were the first time.”

Het platenlabel besloot het nummer uit te brengen als Mama Cass with The Mama’s & The Papa’s , tot ongenoegen van vooral John Phillips. Dunhill Records vond Mama Cass echter het meest bepalend voor de groep. In Engeland werd het nummer een hit, simpelweg als Mama Cass. Het nummer bereikte de 1e plaats in Australië en behaalde in Amerika de 12e plaats. In Nederland werd ‘Dream a little dream’ echter geen hit. Vandaar dat het nummer ,nu uitgegroeid tot een classic, is toegevoegd aan de playlist Kluis van de Flops. O.a. Erasure, The Beautiful South en Anne Murray maakten ook een cover van het nummer.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This