• Twitter
  • Facebook

Op 21 juni 1975 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Nothing Else To Do’ van Maggie MacNeal. Het nummer schreef Sjouke samen met haar man Frans Smit en Peter van Asten. Haar eerste plaatje maakte ze op haar vijftiende, toen ze meezong met het Aalsmeers Koor.  Maggie:  “Ik ben een klassieke sopraan, maar ik werd ontdekt in de discotheek. Ik had toen niet het idee dat ik beroemd zou worden. Ik had later gewoon een kantoorbaan bij Inventum, dat bedrijf van de huishoudelijke apparaten.  Na een klassieke zangopleiding in haar jeugd doet ze in `71 auditie bij platenmaatschappij Phonogram. Onder leiding van producer Hans van Hemert neemt ze in hetzelfde jaar haar eerste single’ I Heard It Through the Grapevine’ op. Het wordt geen hit, maar is wel de startschot van een lange en succesvolle carrière.

Het platenlabel koppelt Sjoukje aan Willem Duyn em het duo Mouth & macNeal wordt geboren.  Zowel Willem als Sjoukje stonden onafhankelijk van elkaar onder contract bij het label Phonogram. Met de eerste single ‘Hey you love’ was het meteen raak: het werd een top tien hit. In de periode 1971 tot en met 1974 volgden vele successen, waaronder twee nummer 1 hits: ‘How do you do’ en ‘Hello-A’. Met ‘How do you do’ bereikt het tweetal ook de top tien van Amerika. In 1974 werden Mouth & MacNeal afgevaardigd naar het Eurovisie Songfestival. In Brighton verovert het duo de 3e plaats in de finale. Aan het einde van dat jaar valt het duo abrupt uit elkaar.

Bij de pakken neerzitten deed Maggie zeker niet. In 1975 begint ze, samen met haar man Frans Smit, een band: de Maggie MacNeal Band. In datzelfde jaar wordt ‘Nothing else to do’ uitgeroepen tot Alarmschijf en bereikte de 25e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This