Vandaag viert Madonna haar 61e verjaardag. Ze werd geboren in het jaar 1958, net als twee andere grootheden: Prince ( 7 juni) en Michael Jackson (29 augustus). Ze staat bekend als de almaar transformerende Queen of Pop en is de bestverkopende en succesvolste vrouwelijke artiest aller tijden. Madonna werd geboren als Madonna Louise Veronica Ciccone en volgde in haar vroege jeugd piano- en balletlessen. Op school deed ze actief mee aan de artistieke activiteiten. Algauw bleek dat ze een op school de beste danseres te zijn.

Haar eerste kennismaking met de muziekwereld was eind jaren zeventig, toen ze als danseres werkte met de Fransman Patrick Hernandez, die in Nederland een vette gay hit scoorde in 1979 met ‘Born To Be Alive’. Met die eerste ervaringen op zak vertrok Madonna naar New York, waar ze lid werd van the Breakfast Club. Lang duurde dat niet, want al snel stapte Madonna uit de groep en maakte met Steve Bray (ook uit de Breakfast Club) een demotape. Die werd ontdekt in een grote discotheek in New York. De DJ stuurde de tape naar het label Sire Records. Platenbaas Seymour Stein wilde haar zo graag hebben, dat hij haar liet aanrukken in het ziekenhuis, waar hij opgenomen was, om het contract te tekenen. Zo bang was hij, dat andere labels haar voor zijn neus wegkaapten.

De eerste plaatjes deden echter niks , totdat Madonna in 1984 ‘Holiday’ opnam. Het werd een wereldhit en het begin van een roemrijke carrière. Met ‘Into The Groove’ scoorde ze in 1985 haar eerste nummer 1 hit. Het nummer was afkomstig uit de film Desperately Seeking Susan, waarin Madonna een filmrol had. In totaal scoorde Madonna vijf nummer 1 hits in Nederland tot dusver.

 

 

 
Translate »
Share This