• Twitter
  • Facebook
Credits: AVRO, Top Pop, YouTube, Wikipedia

Vandaag viert Mac Kissoon zijn 79e verjaardag. Gefeliciteerd! Samen met zijn zus Katie vormde hij in de jaren zeventig het succesvolle duo Mac & Katie Kissoon. Broer en zus werden geboren op Trinidad en verhuisden in 1962 naar Engeland. Aanvankelijk begonnen Mac en Katie als soloartiesten, wat Mac onder de naam Mack Kissoon in 1970 nog een hitje in Nederland opleverde met de single “Get down with it satisfaction”.

Een jaar later besloten Mac en Katie een duo te vormen en brachten de single “Chirpy chirpy cheep cheep” uit. Ze hadden de pech dat Middle of the Road tegelijkertijd hun versie in Europa uitbrachten, dat een veel grotere hit werd. Maar in Amerika werd de versie van Middle of the Road niet uitgebracht en dat scheelde: Mac & Katie Kissoon haalden met het nummer de twintigste plaats in de Billboard Hot 100.

In Nederland brak het duo door in 1972 met “Freedom”. De track bereikte de top 10 van de Veronica Top Veertig. De opvolger “Sing Along” bereikte in de De Daverende Dertig zelfs de 1e plaats. Ook “Sugar Candy Kisses” bereikte de top 10. (1975) Nadat hun album “Two Of Us” uit 1976 geen succesvolle singles meer opleverde, besloten Mac en Katie in 1977 als vast duo uit elkaar te gaan.

Solo bereikte Mac Kissoon nog een top 10 hit met “Lavender Blue”. (1979) Het nummer stond op zijn solo album ‘Mac Kissoon’.  Een jaar later kwamen broer en zus Kissoon in de Nationale Hitparade terecht met de single ‘We Are Family’, die niet verder kwam dan de twintigste plaats, maar indertijd wel vaak op de radio gedraaid werd. In 1997 namen ze nog één keer een gezamenlijk album met nieuw materiaal op, met de titel ‘From Now On’.

 
Translate »
Share This