Op 10 november 1973 debuteert Lynsey de Paul in de Nationale Hitparade met ‘Won`t somebody dance with me?’ Een collectors item, want het staat niet op één van haar albums. Het liedje was de opvolger van ‘Sugar me’, dat insloeg als een bom en de eerste plaats bereikte in Nederland.  Lynsey vierde haar doorbraak in 1972. Eerst als songwriter: ze pende het nummer ‘Storm in a Teacup’ voor The Fortunes, ‘die er in Engeland een top 10 hit mee scoorden.

Nadat ze succes kreeg als songwriter, kreeg ze een platencontract aangeboden van Gordon Mills. Hij maakte eerder wereldsterren van Tom Jones, Engelbert Humperdinck en Gilbert o’Sullivan. Met haar debuutsingle ‘Sugar Me’ was het meteen raak. Het nummer behaalde de eerste plaats in de Nationale Hitparade. Met de opvolger ‘Won`t Somebody Dance With Me’ had ze een smaakvolle opvolger afgeleverd, dat echter niet zo`n grote hit werd. Ze sleepte er wel een prestigieuze Ivor Novello Award mee in de wacht.

Ondertussen bleef Lynsey ook schrijven voor andere artiesten, zoals Ringo Starr, Continental Uptight Band en Vera Lynn. In 1977 deed Lynsey de Paul mee aan het Eurovisie Songfestival. Samen met Mike Moran vertegenwoordigde ze Engeland met ‘Rock Bottom”. Daarmee eindigde het duo op de 2e plaats in de finale achter Frankrijk. Ze overleed in 2014 op 66-jarige leeftijd, volgens de BBC vermoedelijk aan de gevolgen van een hersenbloeding.

 
Translate »
Share This