• Twitter
  • Facebook

Credits: EMI, Lucifer

Terug naar 23 juni 1977!  Op deze dag ging de Paradeplaat van de TROS op Hilversum 3 naar ‘Self pity’ van Lucifer. Frontvrouw Margriet Eshuijs schreef de tekst van het nummer. Het arrangement was van Thijs van leer. Het nummer stond op de LP ‘Margriet’ van Lucifer. Na 1975 ging het helaas langzaam bergafwaarts met het succes van Lucifer. De groep nam deel aan de Nationale Finale voor het Eurovisie Songfestival met ‘Someone is waiting for you’. De strijkersarrangementen waren van Dick Bakker. Het werd een bescheiden hit in de Nationale Hitparade, maar niet in de Nederlandse Top Veertig.

Hans Vermeulen beëindigde in 1976 de succesvolle samenwerking met Lucifer na een conflict met platenmaatschappij Bovema-Negram. Later dat jaar volgden meer groepswisselingen. Huisman, Wilson en Netten vervangen door gitarist Fred Berger en drummer Jan Pijnenburg. De drie ex-leden vormden vervolgens de band Match (= Engels voor lucifer). ‘Love is blind’ verschijnt eind 1976, maar blijft ook steken in de Tipparade.

In 1977 werd Pijnenburg vervangen door Willem Jongbloed en werd André Versluijs bassist in plaats van Dick Buysman. ‘Selfpity’ verschijnt aan het begin van de zomer van 1977 en hoewel Lucifer veel airplay kreeg, werd ook dit nummer geen commercieel succes.  In 1978 hief Eshuijs de groep op. Het werd te duur om de band in stand te houden. Hierna ging ze verder met haar solocarrière.

 
Translate »
Share This