Hello Loula! Als kleuter zingt Loula zachtjes zuivere noten mee met de pianostemmer. Snel erna wordt de piano haar dagboek. Al starend door het raam naar buiten vertellen haar handen op de toetsen hoe haar dag is geweest. Soms vrolijk, soms somber, soms spannend. Er volgen tal van instrumenten zonder dat ze een noot wil lezen. Dit tot wanhoop van haar beide als klassiek musici geschoolde ouders.

Maar Loula voelt juist een geweldig gevoel van vrijheid door melodieën vanuit haar hoofd in een instrument te varen, zonder tussenkomst van bladmuziek. Dat is hoe ze haar nummers schrijft. Ze koopt als tienjarige een gitaar op de rommelmarkt en verdient hem direct weer terug door op straat te gaan spelen.

Door haar introversie gaat ze de microfoon pas vertrouwen als ze begin twintig is, want daarvoor durfde ze er eenvoudigweg niet door te zingen. Inmiddels zijn Loula en de microfoon beste vrienden. Geef Loula een instrument in handen en binnen no time ontstaat er iets moois. Zoals ‘Darkness Falls’, haar nieuwe single.

 

 

 
Translate »
Share This