Vandaag viert Lou Christie zijn 79e verjaardag. Gefeliciteerd! De Amerikaanse zanger begon zijn carrière in de band Classics, waarna hij in 1961 de band Lugee & the Lions oprichtte. Grote successen werden echter niet behaald. Het succes kwam pas onder de naam Lou Christie en bereikte in 1966 het hoogtepunt met de song ‘Lightnin’ Strikes’ met een 1e plaats in de Amerikaanse charts. Meerdere hits volgden, zoals ‘Rhapsody in the rain’ (1966). Zijn eerste hit in de Veronica Top Veertig werd ‘I’‘ gonnan make you mine’. Hoewel de single eerst strandde in de Tipparade, werd het in de winter van 1969 zijn eerste hit. Zijn grootste succes in Nederland werd ‘She sold me magic’ (1970), dat hem ook een Alarmschijf opleverde.

Het was echter zijn laatste succes in de Veronica Top Veertig. Maar ook internationaal haalden zijn liedjes de hitlijsten bijna niet meer. Enkel ‘Indian lady’ (1970) en ‘Behind the blue horizon’ haalden bescheiden noteringen in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Lou had het er moeilijk mee en kreeg begin jaren zeventig grote drugsproblemen. Nadat hij in Londen een ontwenningskuur had ondergaan, werkte hij onder andere op een booreiland of als cowboy. Tijdens de late jaren 70 ging hij naar New York en werkte daar als achtergrondzanger. Bovendien trad hij regelmatig op in rock-‘n-roll-revivalshows.

In 1981 vervoegde hij zich bij de formatie Cantina Band, die met een Beach Boys-medley een matig succes had in de Verenigde Staten. Sinds de jaren 90 treedt hij uitgebreid in Europa op tijdens oldiefestivals. Zijn laatste album, ‘Summer in malibu’,  verscheen in 2015.

 
Translate »
Share This