Live Nation bekent tickets eigenhandig te hebben doorverkocht. Het Amerikaanse bedrijf, dat o.a. ook een afdeling in Nederland heeft, richt zich op de organisatie van evenementen. Live Nation blijkt grote hoeveelheden toegangskaarten te hebben aangeboden aan doorverkoopwebsites. Daarbij werkte de concertorganisator samen met consultants die de tickets in grote hoeveelheden doorsluisden.

Als bewijs hiervoor wordt een Metallica concert genoemd. Live Nation-baas Bob Roux had in februari 2017 een gesprek met een onbekende organisator van evenementen over de wens om 88.000 kaarten van Metallica voor hun Noord-Amerikaanse WorldWired Tour op doorverkooppagina’s aan te bieden. Het gesprek werd opgenomen en dient nu als bewijs voor hun handelswijze.

Daarbij rijst ook de vraag, of er ook andere grote concertorganisaties zijn, die kaarten voor grote concerten eerst rechtstreeks aanbieden op doorverkoopwebsites, voordat de fans een kaart kunnen bemachtigen. Het is niet voor niets dat op doorverkoopwebsites tickets voor torenhoge prijzen worden aangeboden. Live Nation bevestigt in gesprek met NME dat er in het geval van Metallica inderdaad met een consultant werd gewerkt, die kaarten doorsluisde naar doorverkoopwebsites. Is dit het topje van de ijsberg?

 

 

 
Translate »
Share This