Lily Allen viert vandaag haar 34e verjaardag. De Britse zangeres brak in 2006 door met haar single ‘Smile’. Dat was een mooi resultaat, als je bedenkt dat ze op haar 15e al van school af was. Ze had er 13 versleten. Haar debuutalbum, ‘Alright, Still’, verscheen ook in 2006. Ze haalde haar inspiratie naar eigen zeggen uit de muziekcollectie van haar ouders.

Allens tweede album ‘It’s not me, it’s you’ kwam uit in 2009. Op het album staan veel kritische nummers. Als eerste single verscheen op 26 januari 2009 het nummer ‘The fear’. Deze single gaat over Allens angst dat alles om geld zal gaan draaien. In Engeland behaalde ze er haar tweede nummer 1-hit mee. Als tweede single werd in Europa het nummer ‘Fuck you’ uitgebracht. Ondanks geruchten dat het nummer over George W. Bush zou gaan, stelde Allen dat het nummer geschreven is voor de jeugd. Het nummer bereikte in Nederland de 3e plaats.

Ook de opvolger ‘Not fair’ wordt een vette Top 40 hit. Het nummer is een satire over een naïeve volgzame vrouw die door haar jaloerse man alleen voor zijn eigen gerief wordt gebruikt, zonder daar ooit seksueel genot voor terug te krijgen. Lily weigerde daarna aan een nieuwe plaat te werken: ze was fel tegen het illegale downloaden van muziek. “De dagen waarin ik geld kon verdienen aan het maken van muziek zijn voorbij”, aldus de zangeres. Op dat besluit is ze later gelukkig teruggekomen. Haar laatst plaat ‘Sheezus’ dateert uit 2014.

 

 

 
Translate »
Share This