Op 10 februari 1973 ging de Alarmschijf van Radio Veronica naar ‘Mama Loo’ van Les Humphries Singers. Het nummer werd geschreven door Les Humphries. Deze Brit begon zijn carrière in de muziek in het leger. Daar trad hij regelmatig op als pianist. Wanneer hij 25 is, verlaat hij het leger en verhuist eind jaren zestig naar Hamburg. Daar richt hij een popgroep op in de hoop een gooi te doen naar succes en dat lukte. Les Humpfries liet zich vooral inspireren door gospel en de razend populaire musical “Hair”.

Hij verzamelde een bont gezelschap aan zangers en zangeressen om zich heen en vormde de Les Humpfrie Singers. Daar zaten een paar artiesten tussen, die na het uiteenvallen van de groep, ook succesvol werden. Zoals Jürgen Drews, die in de Duitssprekende landen succesvol werd. Maar ook Liz Mitchell, die in de tweede helft van de seventies deel uit ging maken van Boney M.  Of Linda Übelherr, die Silver Convention kwam versterken.  Maar ook John Lawton, later de frontman van Uriah Heep.

Al in 1970 lachte het succes Les Humpfries toe. Met de single “To My Father`s House” bereikte de groep in het najaar van 1970 de 1e plaats van de Top 40. Een andere grote hit van Les Humpfries was “Mexico”, een voormalige country hit van Johnny Horton. ‘Mama Loo’ was de opvolger van dit nummer. Een veel minder grote hit; ‘Mam loo’ bereikte de 11e plaats in de Veronica Top Veertig.

 
Translate »
Share This