Les Humphries overlijdt op Tweede Kerstdag in 2007. De Brit begon zijn carrière in de muziek in het leger. Daar trad hij regelmatig op als pianist. Wanneer hij 25 is, verlaat hij het leger en verhuist eind jaren zestig naar Hamburg. Daar richt hij een popgroep op in de hoop een gooi te doen naar succes en dat lukte. Les Humpfries liet zich vooral inspireren door gospel en de razend populaire musical “Hair”.

Hij verzamelde een bont gezelschap aan zangers en zangeressen om zich heen en vormde de Les Humpfrie Singers. Daar zaten een paar artiesten tussen, die na het uiteenvallen van de groep, ook succesvol werden. Zoals Liz Mitchell, die in de tweede helft van de seventies deel uit ging maken van Boney M.

Al in 1970 lachte het succes Les Humpfries toe. Met de single “To My Father`s House” bereikte de groep in het najaar van 1970 de 1e plaats van de Top 40. Een andere grote hit van Les Humpfries was “Mexico”, een voormalige country hit van Johnny Horton. In 1976 vertegenwoordigen ze West-Duitsland bij het Eurovisiesongfestival met het door Ralph Siegel geschreven lied “Sing sang song”. Ze werden slechts vijftiende van de 18 deelnemers.

Les Humphries is ook verantwoordelijk voor de begintune van de Duitse politieserie Derrick. Wanneer Les Humpfries geteisterd wordt door belastingschulden en er vandoor gaat, valt de groep uiteen. Op 67-jarige leeftijd overlijdt Les Humpfries aan het hartinfarct.

 

 

 
Translate »
Share This