Vandaag, op 21 september, zou Leonard Cohen zijn 85e verjaardag hebben gevierd. De singer-songwriter overleed echter bijna drie jaar geleden in november 2016. Halverwege de jaren ’60 begon Cohen met het componeren en uitbrengen van folk-rock en pop songs. Zijn meest bekende nummers zijn ‘Suzanne’ en ‘Hallelujah’.

Er is echter juist nu het postume album ‘Thanks For The Dance’ van Cohen uitgebracht. Eerste single van de plaat is ‘The Goal’. Met dit postume nieuwe album heeft Leonard Cohen als het ware de dood van het laatste woord beroofd. ‘Thanks for the Dance’ is geen verzameling van B-kantjes en outtakes maar een onverwachte oogst van nieuwe liedjes, spannend en vitaal, een voortzetting van het laatste werk van de meester. Release van het nieuwe album is op 22 november en vanaf vandaag is de pre-order beschikbaar.

Dit opmerkelijke nieuwe album is op veel plaatsen gemaakt. Javier Mas, de grote Spaanse luit speler die de laatste acht jaar Leonard op het podium vergezelde, vloog van Barcelona naar Los Angeles om de geest van de kunstenaar op Leonard’s eigen gitaar te vangen. O.a. Damien Rice, Richard Reed Parry van Arcade Fire, Daniel Lanois en Jennifer Warnes werken mee aan de plaat.

 

 

 
Translate »
Share This