Vandaag viert Leo Sayer zijn 71e verjaardag. Congratulations! Met liefst 16 albums en 26 hits is hij één van de populairste Britse zangers aller tijden. Hij brak door in de seventies. Eerst als songwriter: zo schreef Leo het nummer ‘Giving It All Away’ in 1973 voor Roger Daltrey, die er wereldwijd succes mee scoorde. Datzelfde jaar bereikte Sayers tweede single ‘The show must go on’ in november de nummer 2-positie in de Engelse hitlijst. Three Dog Night coverde het lied en scoorde begin 1974 elders op de wereld er een hit mee.

ayer scoorde in 1974 een nummer 1 hit in de Top 40 met ‘Long Tall Glasses’. Dat nummer had hij deels zelf geschreven. Andere grote hits van Leo waren ‘When I Need You’, ‘Orchard Road’ en ‘Thunder In My Heart’. Dat nummer uit 1977 zou in 2006 uiterst succesvol gebruikt worden door Meck. Voor zijn single You Make Me Feel Like Dancing’ won Leo Sayer een Grammy Award voor het beste R&B nummer van het jaar 1977.

De Britse zanger komt binnenkort naar Nederland! Hij gaat op 21 en 22 juni optreden. De eerste show vindt plaats in poppodium De Vorstin (Hilversum) en een dag later in het tweede concert in Q-Factory (Amsterdam). Zorg dat je erbij bent! Playlist: Flashback

 

 

 
Translate »
Share This