• Twitter
  • Facebook

Op 24 september 1977 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Thunder in my heart’ van Leo Sayer. De zanger schreef het nummer met zijn vriend Tom Snow, nadat ze beiden in Los Angeles met de limousine over Sunset Boulevard reden en ze een blik op alle mooie meiden wierpen, die daar rondliepen. ‘Thunder in my heart’ stond op Leo`s vijfde album met dezelfde titel. Met liefst 16 albums en 26 hits is de Britse zanger één van de populairste Britse zangers aller tijden.

Eind jaren 60 begon Sayer als lid van de Terraplane Blues Band uit Londen.  In 1971 formeerde hij de band Patches met drummer Dave Courtney. Courtney had ook gespeeld met de bekende popster Adam Faith. Deze begon begin jaren 70 een management voor artiesten.

Leo Sayer was een van de eerste artiesten die hij een contract aanbood, nadat in 1973 Roger Daltrey, zanger bij The Who, een solohit had met Sayer’s compositie ‘Giving it all away’.  Datzelfde jaar bereikte Sayers tweede single ‘The show must go on’ in november de nummer 2-positie in de Engelse hitlijst. Three Dog Night coverde het lied en scoorde begin 1974 elders op de wereld er een hit mee. Daarmee was de naam van Leo Sayer wereldwijd gevestigd.

Solo scoorde in 1974 een nummer 1 hit in de Veronica Top Veertig met ‘Long Tall Glasses’. Dat nummer had hij deels zelf geschreven en kwam van zijn tweede album ‘Just a boy’.  Andere grote hits van Leo waren ‘When I Need You’, ‘Orchard Road’ en dus deze ‘Thunder In My Heart’, dat de 11e plaats bereikte in de Nederlandse Top Veertig.  Dat nummer zou in 2006 trouwens succesvol gebruikt worden door Meck.  Hij gaf er de naam ‘Thunder In My Heart Again’ aan.

 
Translate »
Share This