Vandaag viert Lenny Kuhr haar 69e verjaardag. De zangeres is vooral bekend van haar overwinning op het Eurovisie Songfestival. Zij won in 1969 in Madrid. Het was een legendarisch songfestivaljaar, omdat het maar liefst vier winnaars kende. Naast ‘De Troubadour’ van Lenny Kuhr stonden ook Salomé, Lulu en Frida Boccara met een bokaal in hun hand.

Haar carrière begon twee jaar eerder op het Cabaret der Onbekenden, waar Armand voor haar het nummer ‘Laat Maar’ schreef. Het werd haar eerste single. Vier dagen na haar negentiende verjaardag won ze, begeleid door Piet Souer op gitaar, het nationale songfestival in het Scheveningse Circustheater met ‘De troubadour’. Ondanks de winst, werd het in Nederland een bescheiden hit.

Datzelfde jaar trad ze ook op in de Harlekijn voorstellingen van Herman van Veen. In november `69 ontving Lenny Kuhr een Zilveren Harp van Stichting Conamus, een aanmoedigingsprijs die dat jaar voor het eerst werd uitgereikt. In 1972 scoorde ze een Alarmschijf met ‘Les Enfants’ een Top 40 hit. Haar grootste succes werd ‘Visite’ (1980), een single met Les Poppys, dat de 2e plaats behaalde in de Top 40. In 2017 won Lenny Kuhr bij de Buma Awards de prestigieuze Lifetime Achievement Award voor haar gehele oeuvre.     #PLaylist:   Flashback

 

 

 
Translate »
Share This