Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat Nirvana-frontman Kurt Cobain zelfmoord pleegde. Hij beroofde zichzelf op 27-jarige leeftijd met een jachtgeweer van het leven. . „Ik heb de passie niet meer en het is beter om op te branden dan te vervagen”, schreef hij in een afscheidsbrief aan zijn vrouw Courtney Love, met wie hij een turbulente relatie had.

Cobain werd tegen wil en dank wereldberoemd als zanger en gitarist van Nirvana. De band was een belangrijke exponent van grunge, de Amerikaanse gitaarrock die in Seattle ontstond. Nirvana bracht drie albums uit. De tweede, ‘Nevermind’ (1991) zorgde voor de grote doorbraak. Het omvatte hits als ‘Smells Like Teen Spirit’, ‘Come As You Are’ en ‘Lithium’.

Curt had grote moeite met de aandacht. Hij had het gevoel, dat de wereld zijn boodschap en de artistieke visie van Nirvana niet begreep. Daarbij haatte hij de enorme belangstelling voor zijn privéleven. Niet in het minst, omdat de meedogenloze media zich stortte op het zware drugsgebruik van Courtney en hemzelf. Curt raakte meerdere malen terecht in depressies en overleefde meerdere malen een overdosis aan heroïne. Kurt Cobain voegde zich bij de 27 Club, bekende artiesten die op 27-jarige leeftijd overleden. O.a. Jim Morrison, Jimi Hendrix en Janis Joplin gingen hem voor.     #Flash Back

 

 

 
Translate »
Share This