Krezip keert terug voor de 50e editie van Pinkpop! De aftellende klok op hun roze gekleurde website ten spijt: het nieuws is al bekend! Giel Beelen wist op slinkse wijze, dat is hem wel toevertrouwd, achter het nieuws te komen. In zijn Ochtendshow bij Veronica belde de DJ met Joost Speelman, de ex van een bandlid van Krezip. Deze praatte zijn mond voorbij. “Jeetje, wat een verhaal hè”, zei Speelman. “Ze gaan weer spelen.”

Dat Krezip kiest voor een reünie voor de jubileum editie van Pinkpop is eigenlijk niet zo gek: de band brak door dankzij dit festival met het nummer ‘I Would Stay’. In de jaren erna stond de band er nog vier keer op het podium. Krezip viel precies tien jaar geleden uit elkaar. Op 27 juni 2009 gaf de band haar laatste concert in de Heineken Music Hall. Twee studio albums, ‘Nothing Less’ en ‘What Are You Waiting For’ bereikten de 1e plaats van de Album Top 100. Hun single ‘I Would Stay’ bereikte in de Top 40 eveneens de 1e plaats.

De band meldt over hun aanstaande reünie : ‘We kijken er ontzettend naar uit om terug te keren naar het festival waar we al zoveel bijzondere momenten hebben meegemaakt’.  Daarnaast staat nóg iets bijzonders op de planning: op 26 oktober geven ze een eenmalig concert in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start vrijdag 1 februari.

 

 
Translate »
Share This