Kovacs is terug met nieuwe muziek, vorige week vrijdag bracht de zangeres haar nieuwe single ‘Not Scared Of Giants’ uit. Vandaag verschijnt er ook een videoclip.  De single, opgenomen in Portugal, is geproduceerd door de bekroonde Engelse producer Jonathan Quarmby en geschreven tijdens de lockdown. De single is de eerste release die ze independent uitbrengt op haar eigen label Wolf Recordings (in samenwerking met FUGA).

Muziek is een uitlaatklep voor Sharon Kovacs: ‘Toen kunnen optreden twee jaar geleden wegviel door covid, merkte ik dat er toch wel wat monsters in mijn hoofd zaten. Mijn nieuwe single Not Scared Of Giants gaat over een periode waarin ik vooral wilde werken aan mezelf.’

Het nummer ‘Not Scared of Giants’ is de introductie van waar haar muziek voor staat, en klinkt als een bevrijding na een donkere periode. Alsof de doos van Pandora is geopend. ‘Mijn producer Jonathan Quarmby (o.a. Benjamin Clementine, Tom Walker) snapt perfect wat ik wil. Hij is een rustige en geduldige architect, die elke song als een mooi huis bouwt. We hebben alles samen geschreven, met een intens, eerlijk nummer als resultaat. Vandaag ben ik zekerder en sterker. Schrijven is natuurlijk een proces, maar ik ben nu dichter dan ooit bij de kern van mezelf. Ik heb een omgeving gecreëerd waarin dat ook kan.’

 
Translate »
Share This