Er zijn maar weinig bands zo herkenbaar als KISS. Niet alleen vanwege hun kenmerkende make-up en outfits, maar ook hun opzwepende rocksound, waarmee ze al vanaf het begin van de jaren zeventig bekendheid opbouwden in Amerika. Met hun vierde studio-album, ‘Destroyer’ (1976), waarop het pulserende ‘Detroit Rock City’ en de rockballad ‘Beth’ stonden, bereikten ze hun eerste top tien notering in de Amerikaanse hitlijsten. Ze zetten hiermee, plateauzolen en al, de stap naar het grote publiek. ‘Destroyer’ groeide uit tot het bestverkopende KISS album aller tijden.

Het album bestaat dit jaar vijfenveertig jaar en daarom verschijnt er op 19 november een superdeluxe 4CD editie + Blu-ray Audio box set van het album: ‘KISS – Destroyer 45th’. Deze versie bevat onder meer de in de Abbey Road studio’s geremasterde versie van het album, demo’s uit de privé-archieven van Paul Stanley en Gene Simmons én een enerverende live-show in Parijs, daterend van 22 mei 1976. Voor de verzamelaars is het ook een ware traktatie, want de box is rijkelijk gevuld met KISS parafernalia, van stickers tot ouderwetse lidmaatschapskaarten van hun fanclub.

Hun fans, the KISS Army, is inmiddels wereldwijd verspreid en volgt The Hottest Band In The World hondstrouw. Ook in Nederlands is KISS een graag geziene groep in de grotere concertzalen. Vandaar dat ze op 21 juli 2022 nog één keer terugkeren in de Ziggo Dome om afscheid te nemen van hun Nederlandse achterban. Foto: Universal Music

  • Twitter
  • Facebook
 
Translate »
Share This