Het debuutalbum Cheap Queen van rising star King Princess komt op 25 oktober uit bij Zelig/Columbia Records. Vandaag brengt ze in de vorm van ‘Ain’t Together’ alvast een voorproefje uit. 

Singer-songwriter King Princess, die eigenlijk Mikaela Straus heet, en muziekproducer Mike Malchicoff schreven en produceerden Cheap Queen in Los Angeles. Het album bevat bijdragen van onder meer Tobias Jesso Jr., Father John Misty en The Dap-Kings.

Al eerder bracht King Princess de albumtracks Cheap Queen, het intermezzo Useless Phrases en Prophet uit, dat door Rolling Stone werd geprezen als een ‘soulful rock slow-burner’. National Public Radio (NPR) noemde King Princess ‘een 20-jarige die hard op weg is om een genderqueer icoon te worden’: “Cheap Queen has it all.”

King Princess brak vorig jaar door met de debuutsingle 1950, een ode aan de roman The Price of Salt, de LGTBQ community en liefde. Het werd een ongekend succes, dat inmiddels meer dan 250 miljoen keer is gestreamd. Al snel volgden een al even succesvolle EP, Make My Bed, en een tour door Amerika en Europa. Ook het nummer I Know, een samenwerking met Fiona Apple, ging onmiddellijk viral, net als de track Pussy is God.

De jonge vocalist, multi-instrumentalist en songwriter is geboren en getogen in Brooklyn, New York. Als kind liep ze veel rond in de studio van haar vader. Zo leerde ze op jonge leeftijd de gitaar en piano te bespelen. Op haar elfde kon ze haar eerste platencontract al krijgen, maar haar ouders wilden haar eerst kind laten zijn. Op haar zeventiende begon ze weer met muziek maken. Vier jaar later is ze hét nieuwe muziektalent.

 

 

 
Translate »
Share This