Frontman Kele Okereke van de Block Party levert een toffe nieuwe single af! Het nummer heet GROUNDS FOR RESENTMENT en is een duet met Olly Alexander van Years & Years. Over het nummer meldt Kele aan the Guardian: ‘Ik herinner me dat ik iets las dat Olly schreef over het gebruik van voornaamwoorden in popmuziek. Hij schreef dat het gebruik van voornaamwoorden de laatste barrière is voor gay artiesten – ik vond het belangwekkend en intelligent. Er zijn veel gay-acts die het gebruik van ‘hij’ vermijden wanneer ze zingen over homoseksuele aantrekkingskracht. Ze gebruiken eerder een neutrale term. Olly deed me beseffen dat er nog een lange weg te gaan is voor gay-muzikanten als het gaat om het beschrijven van liefde en aantrekkingskracht op een authentieke manier’. Okereke vervolgt: ‘Ik was dus erg blij om met hem een romantisch duet te zingen op mijn album, omdat ik mij geen andere openlijk gay-artiesten kan herinneren die een liefdeslied aan elkaar richten, zonder zich achter codes te hoeven verschuilen’.

 

 

 
Translate »
Share This