• Twitter
  • Facebook
Foto: Paradoxus, Wikipedia

Vandaag, 17 september, is de geboortedatum van Keith Flint. Hij werd op deze dag geboren, maar dan in 1969, in Engeland. De Britse zanger, vooral bekend als frontman van The Prodigy, overleed in het voorjaar van 2019. Keith leerde op school zijn toekomstige mede-bandlid Liam Howlett kennen. Eind jaren ’80 kwamen ze elkaar weer tegen toen Howlett als DJ werkzaam was in een rave club.  Hij liep helemaal weg van Howletts muziek.

Flint benaderde hem om te vragen of Howlett enkele nummers voor hem kon mixen. Howlett deed het en gaf Keith een cassette. Daar stonden ook een aantal nummers van Howlett zelf op. Keith was onder de indruk en vroeg aan Howlett of hij op een podium wilde spelen met Flint en Leeroy Thornhill als dansers. Liam ging akkoord en The Prodigy was geboren. Oorspronkelijk was Flint alleen danser, maar in 1996 zong hij voor Liam het nummer ‘Firestarter’ in.

De videoclip van dat nummer toonde Flints nieuwe punklook, inclusief tatoeages en piercings. Deze trend zette zich voort bij de volgende Prodigy single ‘Breathe’, waar hij eveneens de hoofdzang had. Het album ‘The Fat of the Land’ bevatte meer nummers met Flints zang. In 2002 kwam de single Baby’s Got a Temper uit. Het nummer was sterk beïnvloed door Flints punkstijl, waardoor Howlett het nummer niet meer beschouwde als een Prodigy nummer. Op het volgende Prodigy album, Always Outnumbered, Never Outgunned (2004) zong Flint helemaal niet, alhoewel hij een nummer zong op de Hotride single.

Keith Flint overleed begin maart 2019 in zijn woning in Dunmow. Volgens een verklaring van de band had Flint zelf een einde aan zijn leven gemaakt. Flint is 49 jaar geworden.

 
Translate »
Share This