Met ‘The Way I Feel’ zet Keane de machine in werking rondom het aanstaande album ‘Cause And Effect’. Die brengt niet alleen alles rondom hun vijfde album in beweging, maar ook weer rondom de band zelf. Na hun vorige plaat scheidden hun wegen zich een tijd en maakte zanger Tom Chaplin twee solo-albums. Zijn muzikale sparringpartner Tim Rice-Oxley schreef ondertussen liedjes over de persoonlijke tegenslagen waar hij mee te kampen had.

“I found myself wondering how I had come to let this very enigmatic and important relationship in my life drift.” zegt Tom over de periode dat hij los was van Keane. Na een periode van reflectie is het nu dan ook tijd voor het muzikale team om de krachten weer te bundelen.  Op het album ‘Cause And Effect’, dat op 20 september uitkomt, hoor je dat ze niet een band zijn die leunt op het verleden, maar vooruit wil en in staat is een nieuw en uitdagend muzikaal geluid neer te zetten. Doorspekt met levenservaring, emotie en vriendschap.

Keane staat op zondag 9 juni op het Hello Festival in Emmen en is op 7 september aanwezig op het Live On The Beach festival in Scheveningen.

 

 

 
Translate »
Share This