Op 23 juli 1966 komt Karin Kent binnen in de Veronica Top Veertig met ‘Dans je de hele nacht met mij?’ Het liedje is de Nederlandse vertaling van ‘Dance Mama, Dance Papa, Dance’ van Burt Bacharach en Hal David (1965), vertaald door John van Olten. Karin zong het nummer op het Knokke Festival in 1966.  Karin werd begeleid door een orkest onder leiding van Harry van Hoof die ook het arrangement schreef.Ook Ronnie Tober en Martine Bijl vertegenwoordigden Nederland dat jaar.

Karin was al eerder actief in de muziek: ze had gezongen bij The Flying Tigers. Haar vertolking van covers als van Dusty Springfield vielen op en zo werd Janneke Kanteman omgetoverd als de zangeres Karin Kent. Ze bracht verschillende nummers uit op single, zoals ‘Als ik een jongen was’ en ‘Hallelujah I love him so’.

Het nummer ‘Dans je de hele nacht met mij’ werd goed ontvangen en hitparade succes kon niet uitblijven.  Karin bereikte op 13 augustus 1966 de eerste plaats op de Veronica Top Veertig en was daarmee de eerste Nederlandstalige nummer 1 uit de geschiedenis van deze hitlijst.

 
Translate »
Share This