Ditmaal weer eens positief nieuws rondom Kanye West. De rapper dropt zijn nieuwe single ‘Donda’. Het is een protest song, waaraan ook zijn moeder meewerkt:  zij draagt de tekst van het protestnummer Sound of da Police van rapper KRS-One uit 1994 voor. Eerder deze week kwam West, die zich mogelijk kandidaat wil stellen voor het Amerikaanse presidentschap, in het nieuws over vaccins.

Hij beweerde, dat “Ze chips in ons (willen) planten, ze willen van alles met ons doen waardoor we nooit de hemel zullen bereiken. Als ik ‘ze’ zeg, bedoel ik de mensen die de duivel in zich hebben. Als we daar niets aan doen, zullen een boel van ons de hemel nooit bereiken, dat moeten we voorkomen.” Na een storm van kritiek verontschuldigde hij zich, en zei dat hij deze bewering deed tijdens een manische periode.

In ‘Donda’ rapt Kanye onder meer dat hij het nummer uitbrengt voor zijn fans om “racisme voor eens en altijd te stoppen”. De rapper heeft het verder over “gerechtvaardigde verontwaardiging over oneerlijke behandeling” in Amerika.

 
Translate »
Share This