Vandaag viert Justin Timberlake zijn 38e verjaardag. Congratulations! Timberlake brak in de jaren negentig door als lid van de boyband *NSYNC. In 2002 bracht hij zijn eerste soloalbum ‘Justified’ uit. Als acteur had hij rollen in diverse films waaronder The Social Network en In Time.

Hij zocht al heel jong de spotlights op. Als kind trad hij o.a. op in The All-New Mickey Mouse Club. Daar ontmoette hij onder andere Britney Spears en Christina Aguilera. Maar ook Joshua Scott Chasez, met wie hij *NSYNC zou oprichten. “I Want You Back” en “Bye Bye Bye” waren twee van hun vele hits. Na het derde album in 2001 besluit Timberlake zich te gaan richten op een solocarrière.

Het solo album debuut ‘Justified’ verscheen een jaar later. “Like I Love You”, “Senorita”, “Cry Me A River’en “Rock Your Body” bestormde de internationale hitlijsten en het aantal gouden en platina platen stroomden binnen. Timberlake werd één van de meest succesvolle zangers van de zeroes. Timberlake’s werk leverde hem vele awards op. Zo sleepte hij onder andere 9 Grammy Awards en 4 Emmy Awards binnen.

 

 

 
Translate »
Share This