Vandaag, 4 april, viert Julie Forsyth haar 60e verjaardag. De Britse zangeres ken je als één van de leden van de voormalige Guys & Dolls. Tegenwoordig vormt ze met haar man Dominic Grant het country duo Grant en Forsyth. De popgroep werd in 1974 opgericht als tegenhanger van ABBA. Zij scoorden enkele grote hits, waarvan ‘You’re my world’ (1977) zelfs een nummer 1-notering haalde in de Top 40.

Hun eerste hit ‘There`s A Whole Lotta Loving’ scoorden ze precies twee jaar eerder en bereikte met het predicaat alarmschijf de top tien. De nummer 1 hit werd hun tweede single en was eerder al een nummer 1 hit in Engeland voor Cilla Black. Vlak na haar succes voor ‘You`re My World’ splitsten David van Day en Thereze Bazar zich af van de groep en vormden het duo Dollar, dat vooral in Engeland succesvol was.

Guys & Dolls bleven ook als kwartet de ene na de andere hit scoren, zoals ‘Mamacita’ en ‘Our Song’. In 1985 viel de groep uit elkaar, waarna Grant en Forsyth een duo vormden. Ze verkregen nog enkele hits met countrynummers in de jaren erna. Julie schreef ook nummers, zoals ‘Go’ voor de Schotse zanger Scott Fitzgerald. Hij behaalde er in 1988 een 2e plaats mee op het Eurovisiesongfestival achter Céline Dion, die met het nummer ‘Ne partez pas sans moi’ met slechts 1 punt verschil won.      #Flashback

 

 

 
Translate »
Share This